Абдули Сенад

Филмографија

 

 

    Награди:

     Награда „Ацо Алексов“ за најдобар автор - Меѓународен фестивал на краткометражен филм – АТЕРФЕСТ, Струмица, Македонија, 2014

     Награда за најдобра актерка -   Филмски фестивал “Nine Eleven”, Косово, 2014

      Фестивали:

     Фестивал Sound and Visions, Србија, 2015   

     Меѓународниот фестивал на анимиран и краткометражен филм „МЕКАЛ ПРО“, Барселона, Шпанија, 2015

     Меѓународен филмски фестивал, Тирана, Албанија, 2014 

     Филмски фестивал „Источни соседи“, Хаг, Холандија, 2014

     Филмски фестивал во Тузла, Босна и Херцеговина, 2014

     Недела на албански филм, Њујорк, САД, 2014

     Bridge Film Fest, Косово, 2014

     Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Македонија, 2014

     Фестивал на филмови од Југоисточна Европа  SEE a Paris, Париз, Франција, 2014

 

       Фестивали:

     Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2013

 

  • 2005 - „Дедо Мраз каде си“ (краткометражен)