Алексов Томислав

Филмографија

 

 

 • 2013 - „Марија“ (документарен)

 

    Награди:  

    Специјално признание од жири - 7ми Меѓународен Филмски фестивал АСТЕРФЕСТ, Струмица, Македонија, 2011

    Фестивали:

    Детски филмски фестивал Сиетл, Вашингтон, САД, 2014

    Меѓународен филмски фестивал за деца - Children's India, Индија, 2014

    Меѓународен филмски фестивал за деца и млади “Giffoni-Experience”, Италија, 2013

    Меѓународен Филмски Фестивал за деца, Каиро, Египет, 2012

    Меѓународен фестивал на детски филмови, Каиро, Египет, 2012

    Филмски фестивал Диван, Романија, 2012

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

    ВРЕВА - Фестивал на уличен активизам, Србија, 2012

 

 • 2008 - „Ацо Алексов“ (документарен)

 

 • 2006 - „Девет степени“ (долгометражен)

    Фестивали:

    Фестивал на независен филм, Рим, Италија, 2006

 

 • 2005 - „Виторио во Македонија“ (документарен)

 

 • 2003 - „Гласот на светлината“ (долгометражен)

 

 • 2001 - „Tешкото“ (документарен)

 

 • 1998 - „Меле од Галичник“ (документарен)

 

 • 1997 - „Стари танци од Македонија“ (документарен)

 

 • 1994 - „Месеснел во Македонија“ (документарен)

 

 • 1993 - „Грабријан- Македонска Куќа“ (документарен)

 

 • 1993 - „Крик на немиот индијанец“ (долгометражен)

    Фестивали:

    Меѓународен филмски фестивал, Љубљана, Словенија, 1994

 

 • 1991 - „Вина“ (краткометражен)

    Фестивали:

    Меѓународен филмски фестивал, Љубљана, Словенија, 1992

 

 • 1989 - „Наследство“ (документарен)

    Фестивали:

    Средби на светскиот фестивал, Јоенсуу, Финска, 1990