Алтипармаков Јане

Филмографија

 

 

   Награди:

    Специјална награда од жири - Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

    Фестивали:

    Балкан филм фест, Лублин, Полска, 2013

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

    Фестивал Диезе, Дижон, Франција, 2012

    Фестивал на авторски филм, Белград, Србија, 2012

 

  • 2011 - “И фабриките имаат душа  (документарен)

 

  • 2009  -  „Бадминтон“  (документарен)

 

  • 2004 - „Љубимец“ (краткометражен)

 

  • 2001 - „И се јави“ (документарен)

 

  • 2000 - „Blue Monday“ (краткометражен)

 

  • 1999 - „Гето 103“ (документарен)

 

  • 1999 - „Pure Morning“ (краткометражен)