Џуровски Петар

Филмографија

 

 

    Фестивали:

   Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2013

  

  • 2011 - „Жртви на Комунизмот“ (документарна серија)

 

    Награди:

   Бронзена боровинка - Меѓународен филмски  фестивал Јахорина, Пале, Босна и Херцеговина, 2013

    Фестивали:

    Меѓународен филмски фестивал „I’ve Seen Films“, Милано, Италија, 2011

    Фестивал на европски филм, Букурешт, Романија, 2011

    Меѓународен фестивал на археолошки филм, Роверето, Италија, 2010

    Фестивал на македонски филм, Мелбурн, Австралија, 2010

 

  • 2004 - „5 % Талент“ (документарен)     

    Фестивали:

    Хрватски меѓународен филмски фестивал, Риека, Храватска, 2004

    Меѓународен фестивал на филмска камера "Браќа Манаки", Битола, Mакедонија, 2003

 

  • 2002 - „Патот на виножитото“ (експериментален) 

    Фестивали:

    Хрватски меѓународен филмски фестивал, Риека, Хрватска, 2002

 

  • 2001 - „Петок 13ти“ (краткометражен)

 

  • 2001 - „Aрт галерија“   (долгометражен)    

    Фестивали:

    Филмски фестивал „Balkan South“, Литохоро, Грција, 2001