Иванов Игор

Филмографија

 

 

     Фестивали:

    Филмски фестивал „Источни соседи“, Хаг, Холандија, 2014

    Меѓународен филмски фестивал, Чикаго, САД, 2014

    Филм Форум Задар, Хрватска, 2014

    Меѓународен филмски фестивал, Софија, Бугарија, 2014

    Меѓународен филмски фестивал FEST, Белград, Србија, 2014

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2013

 

  • 2011 - „Иднината денес“ (документарен)

 

  • 2007 - „Превртено“ (долгометражен)

    Награди:  

    Награда за најдобра режија - Меѓународен филмски фестивал, Валенсија, Шпанија  

    Специјална Награда од жири - MOVEAST Филмски fестивал во Печ, Унгарија

    Фестивали: 

    Меѓународен филмски фестивал Карлови Вари, Република Чешка

    Меѓународен Филмски фестивал Braunschweig, Германија

    Flanders - Меѓународен филмски фестивал, Гент, Белгија

    Mostra De Cinema Меѓународен филмски фестивал, Сао Паоло, Бразил, 2007

    Меѓународен филмски фестивал, Каиро, Египет, 2007

    Меѓународен филмски фестивал, Солун, Грција

    Филмски фестивал, Мотовун, Хрватска, 2007

    Меѓународен филмски фестивал Еилат, Израел

    Меѓународен филмски фестивал, Драч, Албанија

 

  • 2004 - „Бубачки“ (краткометражен)   

    Награди:  

    Златен Леопард за најдобар краток филм - во програма Leopards of Tomorrow/East of the Mediterranean - Меѓународен филмски фестивал, Швајцарија  

    Златен Медал за најдобар краток филм - Белград, Србија  

    Награда за извонредно филмско остварување - Меѓународен филмски фестивал "Message to Man", Св.Петерсбург, Русија, 2004 

    Фестивали:

    Меѓународен филмски фестивал, Локарно, Швајцарија, 2006

    Берлински филмски фестивал - Берлинале, Германија, 2004

    Фестивал на документарен и краткометражен филм, Белград, Србија, 2005

    Меѓународен филмски фестивал, Лондон, Велика Британија

    Меѓународен филмски фестивал, Сан Франциско, САД

    Сараевски филмски фестивал, Босна и Херцеговина, 2004

    Меѓународен филмски фестивал, Рејкјавик, Исланд

    Фестивал на медитерански филм, Монтпелие, Франција

    Меѓународен филмски фестивал, Оренс, Шпанија , 2004

    Мед Филм фестивал Италија, 2004

    Меѓународен филмски фестивал за краток филм, Рио де Жанеиро, Бразил, 2004

    Aлпе Адриа Синема, Трст, Италија, 2005

    Филмски фестивал, Золотурн, Швајцарија, 2005

    Меѓународен филмски фестивал, Ротердам, Холандија, 2005

    Maremetraggio - Меѓународен филмски фестивал за краткометражен филм, Италија, 2005

    Денови на  македонскиот филм во Виена, Австрија, 2005

    Kit Tropentheater фестивал, Амстердам, Холандија

    Фестивал на македонски филм, Канада, 2006

    Филмски фестивал „Источни соседи“, Холандија, 2006

    Филмски фестивал за краток филм Брисел, Белгија, 2007

    Филмски фестивал Best of Short , La Ciotat, Франција, 2007

 

  • 2000 - „Кавал“ (краткометражен) 

    Фестивали:

    Меѓународен Фестивал Mostra De Cinema, Сао Паоло, Бразил

    Меѓународен филмски фестивал, Њујорк, САД, 2000

    Монте Видео филмски фестивал, Уругвај, 2000

 

  • 2000 - „Гајда“ (краткометражен) 

    Награди:  

    Гранд При за најдобар етнографски филм - Фестивал за етнографски филм, Романија

 

  • 1997 - „Часовник“  (краткометражен)  

    Фестивали:  

    Aлпе Адриа Синема Филмски фестивал, Трст, Италија

    Совет на Европа, Стразбур, Франција, 1997

 

  • 1995 - „НЕП“ (долгометражен) 

    Фестивали:

    Меѓународен филмски фестивал Лондон, Велика Британија

 

  • 1995 - „Ќебе“  (краткометражен)