Ивановски Иван

Филмографија


 

    Фестивали:

    Меѓународен фестивал на краткометражен филм SHORT FORM, Горни Милановац, Србија, 2013

    Animateka – Меѓународен фестивал за анимиран филм, Љубљана, Словенија, 2012

    Анимакс Филм Фест-Меѓународен фестивал за анимиран филм, Скопје, Македонија, 2012

    Notfall-Меѓународен филмски фестивал, Леуварден, Холандија, 2012

    Приманима 2012 - Меѓународен фестивал за анимиран филм, Будаорс, Унгарија, 2012

    Аним’ест – Меѓународен фестивал за анимиран филм, Букурешт, Романија, 2012

    Бања Лука - Меѓународен фестивал за анимиран филм, Бања Лука, Босна и Херцеговина, 2012

    Стоптрик-Меѓународен филмски фестивал за стоп анимација, Марибор, Словенија, 2012

    Стоптрик-Меѓународен филмски фестивал за стоп анимација, Неиполомице, Полска, 2012

    Балканима – Европски филмски фестивал за анимиран филм, Белград, Србија, 2012

    Филмски фестивал Eastern Neighbours, Утрехт, Холандија, 2012

    Балкански фестивал на храна и филм, Албанија, 2012

    Филмски фестивал во Тузла, Босна и Херцеговина, 2012

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

    Фестивал на европски филм - CineDays, Скопје, Македонија, 2012

    Фестивал на краткометражен филм Fenetres Sur Courts, Дижон, Франција, 2012

 

    Награди:  

    Награда за најдобар анимиран филм - Kритерион Синема Клуб, Сараево, Босна и Херцеговина, 2009  

    Специјално признание од член на жири Мати Хагелберг - „Аниматека“ Меѓународен фестивал на анимиран филм, Љубљана, Словенија, 2009  

    Специјално признание - Меѓународен фестивал на краткометражен филм „АстерФест“ Струмица, Македонија, 2010

    Фестивали:

    Balkan Snapshots Филмски Фестивал, Амстердам, Холандија, 2009

    Балканима, Белград, Србија, 2009

    Филмски Фестивал Сараево, Босна и Херцеговина, 2009

    KЛИК! Фестивал на анимиран филм, Амстердам, Холандија, 2009

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ Битола, Македонија, 2009

    ДОТФест  Онлајн Филмски Фестивал, 2009 

    Адана „Golden Boll“ Фестивал на краткометражен медитерански филм, Турција, 2010

    San Giò – Верона Видео фестивал, Италија, 2010

    БЕЛЕФ - Белградски Летен Фестивал, 2010 

    4 Синхронизирани Градови - Фестивал за независен филм и визуелни уметности (Приштина /Косово, Амстердам/Холандија, Сараево/Босна и Херцеговина и Скопје/Македонија), 2010

    Yasujiro Ozu Меѓународен Филмски Фестивал, Модена, Италија, 2010

    Меѓународен Филмски фестивал, Детроит, САД

    StopTrik Меѓународен Филмски Фестивал, Марибор, Словенија, 2011

    Фестивал на краткометражен филм  „Кратка Форма“, Горњи Милановац, Србија, 2011

    StopTrik Меѓународен Филмски Фестивал, Гижицко, Полска, 2011 

    StopTrik Меѓународен Филмски Фестивал, Кошице, Словачка, 2012 

 

  • 2008 - „Избледување“ (краток анимиран)

    Награди:  

    Специјално признание од Српска Асоцијација на аниматори „Балканима“ – Фестивал на Европски анимиран филм, Белград, 2008

 

  • 2008 - “Humans nailing”  (краток анимиран)

 

  • 2007 -  "Lowers" (краток анимиран)

 

  • 2007 - „Влажен сон“ (краток анимиран)

    Награди: 

    Најдобра Анимација - Републички фестивал на аматерски филм, Кичево, Македонија, 2008

    Најдобра Анимација - Студентскиот фестивал на аматерски филм, Скопје, Македонија, 2008