Јанакијевиќ Срѓан

Филмографија

 

 

      Награди:

    Специјална награда од жири - Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

    Фестивали:

    Балкан филм фест, Лублин, Полска, 2013

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

    Фестивал Диесе, Дижон, Франција, 2012

    Фестивал на авторски филм, Белград, Србија, 2012

 

  • 2005 - „Па Па Париз“ (документарен) 

 

  • 1993 - „Светло сиво“ - омнибус („Прекрасен свет“)

    Фестивали:

    Фестивал на источноевропски филм, Котбус, Германија 1996