Лешниковска Анета

Филмографија

 

 

  • 2007 - „Боли ли? - Прва Балканска догма“  (документарен)

    Награди:  

    Награда „Тигар“  - Меѓународен филмски фестивал, Ротердам, Холандија, 2007

    Специјално признание од жири - Меѓународен филмски фестивал, Бермудски острови, 2007

    Фестивали:

    Меѓународен фестивал на женски автори, Дортмунд, Келн, 2010

    Меѓународен филмски фестивал, Дурбан, Јужна Африка, 2007

    Филмски фестивал „Нови Хоризонти“, Полска, 2007

 

  • 2007 - „На здравје“ (краткометражен)