Матевски Филип

Филмографија

 

 

    Награди:

    Најдобар краток филм - Меѓународен филмски фестивал за деца - Children's India, Индија, 2014

 

    Фестивали:

    Детски филмски фестивал Сиетл, Вашингтон, САД, 2014

   „Џифони Македонија“ филмски фестивал за деца и млади, Македонија, 2013

    Меѓународен филмски фестивал за деца и млади “Giffoni-Experience”, Италија, 2013  

    Фестивал на македонски филм, Австралија, 2012

    ВРЕВА – Уличен фестивал за активизам, Србија, 2012

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

    Балкански фестивал на храна и филм, Албанија, 2012

    Филмски фестивал во Тузла, Босна и Херцеговина, 2012

    Мултимедијален фестивал "Sound & Vision", Србија, 2012

    In the Palace Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Бугарија, 2012

    Меѓународен филмски фестивал Дрим Фест Синема, Слатина, Романија, 2012

    Меѓународен фестивал за детски филм, Каиро, Египет, 2012

    Синедејс Меѓународен фестивал на европски филм, Скопје, Македонија, 2011

 

  • 2008 - „J- Mobil“ (краткометражен) 

    Фестивали:  

    „Скомрахи“ - Mеѓународен фестивал на филмските и театарски академии, Скопје, Македонија, 2008

 

  • 2007 - „Ништо повеќе од обично“ (краток документарен) 

    Фестивали:

    Меѓународен Фестивал на Филмска Камера „Браќа Манаки“,  Битола, Македонија, 2007

 

  • 2006 - „Одмазда“ (краткометражен)

    Фестивали:

    „Скомрахи“ - Меѓународен фестивал на филмските и театарски академии, Скопје, Македонија, 2006