Митиќ Косара

Филмографија
     Фестивали:

     Меѓународен филмски фестивал, Оденсе, Данска, 2015

     Филмски фестивал ContraVision, Германија, 2015 

     Фестивал на краткометражен филм, Левен, Белгија, 2014

     Меѓународен фестивал на филмови од централна и источна Европа – CinEast, Луксембург, 2014

     Филмски фестивал „Јасуџиро Озу“, Болоња, Италија, 2014

     Филмски фестивал во Тузла, Босна и Херцеговина, 2014

     Филмски фестивал „Other Movie“, Лугано, Швајцарија, 2014

     Меѓународен фестивал на документарен и краткометражен филм „Докуфест“, Германија, 2014 

     Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Хамбург, Германија, 2014 

     Меѓународен фестивал на краткометражен филм – АСТЕРФЕСТ, Струмица, Македонија, 2014

     Еурошортс - Меѓународен филмски фестивал, Полска, 2013

     Филм Фронт - Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Нови Сад, Србија, 2013 

     Фестивал Синема да Маре, Италија, 2013

     Филмски фестивал Херцег Нови, Црна Гора, 2013

     Фестивал Авантура – Филм форум Задар, Хрватска, 2013

     Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2013

 

  • „Мала шега“ (краткометражен)

 

  • „Љубов“ (краткометражен)

 

  • „На полноќ“ (краткометражен)

 

  • „Бар отворен град“ (краткометражен)

 

  • „Крстосница“ (краткометражен)

 

  • „Tројца за танго“ (краткометражен)

 

  • "Игра" (краткометражен)

 

  • „Внатрешна игра“ (краткометражен)