Митрикески Антонио

Филмографија

 

 

      Награди:

    Најдобар долгометражен филм - Фестивал на македонски филм, Торонто, Канада, 2014

     Фестивали:

    Меѓународен филмски фестивал, Варна, Бугарија, 2015

    Филмски фестивал - Денови на македонскиот филм, Хурствил, САД,2015

    Меѓународен филмски фестивал, Тетово, Македонија, 2015

    Меѓународен филмски фестивал ФЕСТ, Белград, Србија, 2015

    Меѓународен филмски фестивал, Пекинг, Кина, 2015

    Меѓународен филмски фестивал,Белоит, САД, 2015

    Меѓународен филмски фестивал „Реинденс“, Лондон, Велика, Британија, 2014

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Македонија, 2014

 

  • 2003 -  „Како лош сон"  (долгометражен)

    Фестивали:

    Денови на македонскиот филм, Риека, Хрватска 

    Денови на македонскиот филм, Загреб, Хрватска 

    Балкан Блек Бокс Фестивал, Берлин, Германија

    Меѓународен филмски фестивал, Карлови Вари, Република Чешка 

    Меѓународен филмски фестивал, Монтреал, Канада, 2003  

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ Битола, Македонија

    Меѓународна конференција за филм, телевизија и мултимедија, Фиера Милано, Италија

    Денови на македонската култура, Торонто, Канада

    Софиски филмски фестивал, Бугарија

    Фестивал на европски филм, Палич, Србија

    Сараевски филмски фестивал, Босна и Херцеговина

    Меѓународен филмски фестивал „Црни ноќи“, Талин, Естонија

    Екс- југословенски фестивал Подгорица, Црна Гора

    Левант Филмски фестивал, Бари, Италија

 

  • 1997 -  "Преку езерото" (долгометражен)

    Награди:  

    Награда од публика - Меѓунареден филмски фестивал „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 1997

     Фестивали: 

    „Lodz-Targowa“ Уличен филм фест , Полска, 2010

    Филмски фестивал, Сингапур, 1998

    Меѓународен филмски фестивал, Монтреал, Канада, 1997

    Филмски фестивал во Торонто, Канада, 1997

    Меѓународен филмски фестивал во Каиро, Египет

    Сараевски филмски фестивал, Босна и Херцеговина, 1997

    Меѓународен фестивал на филмска камера "Браќа Манаки" Битола, Mакедонија, 1997

    Филмски фестивал, Солун, Грција, 1997

    Филмски фестивал во Лоџ, Полска, 1997

    Меѓународен фестивал на источноевропски филм, Котбус, Германија, 1997

 

  • 1991 - "Љубовта на Кочото Топенчаров" (документарен)

     Награди:  

    Златен медал за документарен филм - Фестивал на документарен и краткометражен филм, Белград, Србија, 1991 

 

  • 1987 - "Eхо" (краткометражен)

 

  • 1986 - "Време" (документарен)

 

  • 1985 - "Двобој" (краткометражен) 

    Награди: 

    Специјална награда од градот Лоџ, Полска, 1985

 

  • 1985 - "Ден" (документарен)

    Награди:  

    Специјална награда од градот Лоџ, Полска, 1985