Селишкар Петра

Филмографија

 

 

       Награди:

     Најдобар документарен филм - Фестивал на јужнословенски филм, Тузла, Босна и Херцеговина, 2013

     Фестивали:

 

     Балкан Фиренца Експрес, Фиренца, Италија, 2014  

     Фестивал на медитеранската кинематографија, Брисел, Белгија, 2014

     Интергалактички фестивал на алтернативен филм, Брест, Франција, 2014  

     Филмски викенд на европски кооперативни денови, Виена, Австрија, 2014  

     ЛСФШ, Шипањ, Хрватска, 2014

     Брисел Филм Фестивал, Белгија, 2014

     Филмски фестивал Алпе Адриа Синема, Трст, Италија, 2014

     Меѓународен филмски фестивал, Ротердам, Холандија, 2014

     Филмски фестивал Слободна Зона, Белград, Србија, 2013

     ЛИФЕ - Меѓународен филмски фестивал, Љубљана, Словениjа, 2013

     ДокуФест - Меѓународен фестивал на документарен и краткометражен филм, Призрен, Косово, 2013

     Фестивал на словенски филм, Порторож, Словенија, 2013

     Let's SEE - Фестивал на филмови од југоисточна Европа, Виена, Австрија, 2013

      Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2013

     Македокс - Меѓународен фестивал на креативен и документарен филм, Македонија, 2013

     Саревски филмски фестивал, Босна и Херцеговина, 2013

 

  • 2012 - „20 години независност“ (Тв документарен серијал)

 

  • 2007 - "Човекот меѓу светлоста и сенката" (документарен)

 

  • 2006 - "Бабичките на револуцијата"  (документарен)

    Награди:

    Прва награда - Меѓународен фестивал на краткометражен филм АСТЕРФЕСТ, Струмица, Македонија

    Награда за најдобар млад автор - Загребдокс Фестивал, Загреб, Хрватска

    Фестивали:

    Сараевски филмски фестивал, Босна и Херцеговина

    IDFA -Европски фестивал на документарен филм, Aмстердам, Холандија

    "Alpe Adria" Филмски фестивал, Трст, Италија

    Филмски фестивал на документарен филм, Љубљана, Словенија

 

  • 2005 - "Tурски чај" (Tв документарна серија)

    Фестивали:

    Фестивал на европски филм, Палиќ, Србија

    Меѓународен фестивал на краткометражен филм АСТЕРФЕСТ, Струмица, Mакедонија

    „Golden Chest“ Меѓународен телевизиски фестивал, Софија, Бугарија

 

  • 2004 - "Eвровизија" (омнибус)

 

  • 2003 - "Балкан- Крв и мед" (Tв документарен)

 

  • 2002 - "Oкно" (краткометражен)

    Фестивали:

    Филмски фестивал, Цеље, Словенија

    Меѓународен филмски фестивал, Потенца, Италија

 

  • 2001 - "Од правта на сончевите зраци"  (среднометражен игран)

    Фестивали:

    Меѓународен филмски фестивал, Ротердам, Холандија, 2002

    Фестивал на словенскиот филм, Порторож, Словенија, 2002

 

  • 1999 /2001- "Con- Fusion" (документарен)

 

  • 1999 - "Илузија" (краткометражен)