Тренчовски Горан

Филмографија

 

 

    Фестивали:

    Филмски фестивал во Тузла, Босна и Херцеговина, 2014

    Филмски фестивал во Кошице, Словачка, 2014

    Shortz Видео/Филм Фестивал, Нови Сад, 2013

    Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2013

    Фестивал на краткометражен филм „Гледам Бог“, Москва, Русија, 2013

    SEE a Paris Фестивал на филмови од југоистчна Европа, Париз, Франција, 2013

    Скопски филмски фестивал, Македонија, 2013

    Меѓународен фестивал на документарен и краткометражен филм, Белград, Србија, 2013

 

 • 2012 - „Духот на татко ми“ (документарен)

    Фестивали:

    Maкедонски Филмски Фестивал, Торонто, 2011

    Фестивал на камерен театар „Ристо Шишков“, Струмица 2010

    Меѓународен Фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, 2010

 

 • 2007 - „Разделби“ (краткометражен)

 

 • 2007 - „Верувам во Македонија“ (документарен)

 

 • 2004 - „Андер“ (Tв филм)

    Награди:  

    Награда за најдобра продукција и награда за Херој/Анти херој - Детективфест, Москва, 2005

 

 • 2003 - „Чекор пред времето“ (Тв филм)

    Фестивали:

    Национален Тв Фестивал Крушево, 2003

 

 • 2003 - „Езерската земја на Никола К.“ (документарен)

    Награди:  

    Специјална награда - Филсмки Фестивал „Екофилм“, Новоград, 2006

    Фестивали:

    Фестивал за документарни филмови „Слики на 21от век“, Солун, 2003

    Меѓународен Филмски Фестивал ТУР Острава, 2006

 

 • 2003 - „Клевета“ (краткометражен)

 

 • 2002 - „Вампирџија“ (долгометражен)

    Фестивали:

    Меѓународен Тв Фестивал „Златен ковчег“, Пловдив,2003

 

 • 2000 - „Мултилевел“ (Tв драма)

    Награди:  

    Гран при за најдобра Тв драма - Меѓународен Филмски Фестивал, Сараево, 2000

 

 • 2000 - „Kречо“ (документарна драма)

    Фестивали:

    Prix Italia - Болоња, 2001

 

 

 • 1994 - „Клошари и плакати" (документарен)

 

 • 1993 - „Временик“ (краток документарен)

 

 • 1987 - „Алтер Варијации“ (краткометражен)